Když studovat gastronomii, tak jedině v Poličce
Vyber si svůj obor
Když studovat gastronomii, tak jedině v Poličce
Když studovat gastronomii nebo služby, tak proč si nevybrat tu nejlepší školu? Naši učitelé jsou odborníci na slovo vzatí, máme perfektní vybavení a naši žáci pravidelně vítězí v těch nejnáročnějších soutěžích. Reprezentuj naši školu nebo rovnou republiku a staň se mistrem!
Proč studovat u nás?
Vyber si obor tvého srdce
Kuchař-číšník
Jídlo tě jednoduše zajímá. Vždycky tě to přirozeně táhlo do kuchyně a bez kuchařských reality show si nedovedeš představit televizní zábavu. Pro tebe obor kuchař-číšník jako dělaný.
Cukrář
Jsi na sladké. Vždycky ses motal/a v kuchyni, zejména když se peklo. Máš fantazii a přátelé i rodina tě přesvědčují, že máš uměleckou duši. Už dál nehledej, jsi srdcem cukrář.
Řezník-uzenář
Život bez masa si neumíš představit. Rád experimentuješ a rád zkoušíš nové uzeniny, zajímá tě jejich výroba. Jsi duší řezník.
Gastronomie
Jsi gurmán, na dobré jídlo a pití nedáš dopustit. Vždycky tě přitahovalo prostředí restaurací, pohostinství a hotelů. Pokud právě pokyvuješ hlavou, máš jasno!
Hotelnictví a cestovní ruch
Jsi objevitel, cestovatel tělem i duší. Vždycky tě to přirozeně táhlo za hranice. Baví tě poznávat nové země, nové lidi i kultury. Patříš do cestovního ruchu a hotelnictví!
Co se děje na naší škole?
Pithiviers v Poličce
Polička 17.-22. 03. 2024 – SOŠ a SOU Polička udržuje již po několik let družbu se střední školou z městečka Pithiviers.…
Fiktivní firma opět v realitě
Praha 19.-22. 3. – Mezinárodní veletrh fiktivních firem se po 3leté covidové pauze dočkal znovu své reálné podoby. Holešovický areál…
Exkurze očima studenta
Dne 27. 2. v 7.00 jsme společně se studenty třídy G1 odjeli do Velkých Pavlovic. Tam nás čekala prohlídka výrobny vína. Prošli…
Kurz očima účastníka
Ve dnech 24. a 25. ledna proběhl na SOŠ a SOU Polička Czech Teatender. Zúčastnilo se jej asi 15 studentů…
Nejnovější recepty
Pečený kapr
Pečený kapr, povidlová omáčka se sušeným ovocem a vlašskými ořechy, bramborové krokety s křenem Pokrm na 4 porce: Kapr filet…
Filety z kapra
https://www.soupolicka.cz/wp-content/uploads/2022/12/Kapr-kosteni.mp4…
Plněný kynutý knedlík z naši školy, trhané husí stehno, pyré z bílého a červeného zelí s husí šťávou, cibulová drobenka
Recept na 4 porce: dvě husí stehna osolíme okmínujeme necháme v lednici odležet klidně i jeden den stehna podlijeme trochou…
Svatomartinské menu
Pečené husí stehna, červené višňové zelí, bíle hruškové zelí, zámecký knedlík bramborové špalíčky, lokše, smažená cibulka. Recept na 4 porce.…
Zjisti více o oborech
Nezáleží na tom, jestli tvoje srdce bije pro cestovní ruch, překrásné dorty, nebo poctivý steak. U nás tě špičkoví odborníci naučí, jak se stát mistrem svého řemesla. Stačí znát cíl. Zbytek tě naučíme.
Více o oborech
Přijďte si zamlsat do školní cukrárny
Denně pro vás připravujeme čerstvé zákusky z těch nejkvalitnějších surovin.
Už jste někdy jedli perník od mistryně ČR? Tak přijďte na ochutnávku!
Prohlédněte si dobroty v našem e-shopu