Baristický kurz a já

Michal KozelAkce školy

Baristický kurz, který byl 3. a 4. října, je celodenní záležitost. Učil nás pan Tomáš Zahradil, nejprve nám předal nějaké informace o kávě, zmínil její druhy a dozvěděli jsme se, jak se váží espresso. Pak jsme i ochutnali různé druhy kávy, které nám uvařil. Některé byly dost hořké a některé zase kyselé. Několikrát jsme i zkoušeli kávu připravit a vypít.
Druhý den jsme dostávali další informace a mohli jsme ochutnat cappuccino, protože jsme se učili dělat kávu s mlékem. Než jsme šli dělat cappuccino, tak jsme se učili názvy jednotlivých druhů kávy a jak se připravují různými způsoby. Pak jsme šli dělat kávu, bylo to trochu těžší než espresso. Zkoušeli jsme si to několikrát. Hrozně moc se toho vylilo, až mi to bylo líto. Na konci dne jsme dostali certifikát.
Za mě to bylo dobré, ale ráda bych toho zkusila více. Kurz byl docela drahý, stál 1500 Kč, ale musíme mít splněné dva kurzy, tak jsem si ho vybrala. Už teď se těším na pokračovací baristický kurz.

Adéla Hampelová, G1