V současných dnech vrcholí barmanský kurz, zároveň finišují přípravy kurzu teatender a v neposlední řadě se dočkáme i carvingového vzdělávání, které k nám zavítá společně s úvodními listopadovými okamžiky.
Již v pravidelných intervalech se konají teoretické i praktické aktivity, jež vedou k cílenému a funkčnímu výsledku – předat do „reálného pracovního života“ jedince, kteří budou vykonávat své zaměstnání profesionálně. A mezi takovéto činnosti zcela jistě patří kurzy gastronomické oblasti.
Na SOŠ a SOU Polička má patrně nejdelší tradici kurz barmanský, kterého se s pravým studentským optimismem účastní stále více žáků nejenom „kuchařské orientace“. Výjimku zde totiž netvoří ani svěřenci oboru Cukrář, nově k nám zavítal dokonce i zájemce z řad 9. ročníku místní základní školy. Tito nadšenci se propůjčili hodinám barmanského drilu, trpělivosti a cvičení nervové soustavy, aby tak co nejlépe obstáli při závěrečných zkouškách a hlavně před opravdovými a opravdu náročnými hosty, kteří jim budou rádi „ulehčovat“ barmanskou profesní dráhu.
Pod vedením mistra svého oboru pana Karla Zapalače spěje týdenní „šejkrování“ ke svému zdárnému konci a my se už těšíme na barmanské nováčky, kteří okouzlí svými získanými dovednostmi další potencionální uchazeče, pro něž je svět gastronomie velkou výzvou.