Druhý březnový týden patřil na SOŠ a SOU Polička poznávání cizokrajné gastronomie. Do francouzského Pithiviers se totiž vypravili učitelé společně s vybranými žáky studijního zaměření Gastronomie a také Hotelnictví a cestovní ruch, aby nasbírali inspiraci pro svou výchovně-vzdělávací činnost, ale také aby podpořili své české svěřence, kteří zde absolvovali gastronomickou praxi.
Městečko Pithiviers přivítalo českou výpravu v pondělí 11. 3. a hned následující den byli studenti s učiteli provedeni tamější partnerskou školou a také zasvěceni do tajů francouzské kuchyně, kterou si zpestřili společnou přípravou oběda – pochutnávali si tak na mořských plodech a tradičním sýrovém koláči, poté už je očekávala charakteristická vůně šafránu v nedalekém muzeu.
Středa patřila Paříži a neodolatelné Eiffelovce či bazilice Sacre Coeur. Následující den zamířili studenti s pedagogickým doprovodem do Orleáns, neodolali návštěvě katedrály ani domu Johanky z Arcu a čas také rádi věnovali i historickému centru Pithiviers.
Páteční cesta vedla k návratu do rodné domoviny, zpět už s ostatními jeli i dva stážisté 2. ročníku Gastronomie, kteří byli za své pracovní a studijní úspěchy na SOŠ a SOU Polička odměněni 3týdenním rozšiřováním odborných znalostí a dovedností souvisejících s gastronomií a jejími službami, což pobyt ve francouzském Pithiviers zcela splnil.