Zlaté medaile z Gastra putují do Poličky a Prahy

Filip ČervenýNapsali o nás

erb polička

Gastro Hradec

7. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů a zároveň 17. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí. 

Hradec Králové – Cukráři jsou rok od roku šikovnější, u návštěvníku však sklidily úspěch i další pochoutky a hlavně vyřezávání ovoce a zeleniny na čas.

Dvě stě let staré pokrmy, ale hlavně moderní jídla a dobroty všeho druhu obdivovali včera návštěvníci královéhradeckého kongresového centra Aldis.

Uskutečnil se zde již sedmý ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů a zároveň již sedmnáctý ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí Gastro Hradec.

O titul Mistr republiky kuchař a cukrář se utkalo téměř 150 soutěžících z celé republiky. „Letošník ročník se lišil tím, že je startovním můstkem pro olympiádu, která bude v září v Německu,“ uvedla Helena Urbanová z organizačního týmu Gastro Hradec.

Mistrem republiky v kategorii kuchař senior se stal Radek David z pražské restaurace La Veranda, který již zlatou medaili v roce 2003 získal. Mistrem republiky v kategorii cukrář senior se stala Jitka Koukalová ze SOŠ a SOU Polička.

Návštěvníci obdivovali také uměleckou soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu  vytvářeli kompozice přímo před zraky  zájemců.

„Letos se objevila velká síla mladých cukrářů a lidí, kteří dělají uměleckou řezbařinu. Také přijelo více těch, kteří dělají sochy z čokolády a dalších hmot,“ popsal nynější ročník František Croitor z organizačního týmu.

Zdroj: Svitavský deník