Bratislava 24. 1. 2019 – Carvingové umění je oblíbenou formou dekorace nejedné slavnostní tabule. Své mistrovské kousky na bratislavské soutěži rádi ukázali reprezentanti SOŠ a SOU Polička. Úspěch se dostavil.
SOŠ a SOU Polička je právem hrdá na různorodost aktivit, které její učební a studijní obory nabízejí. Nad rámec výuky pak směřuje bohatě zastoupená plejáda kurzů gastronomického zaměření. Mezi nejvíce navštěvované lze zařadit právě kurz carvingových dovedností, a to ve své základní i navazující části.
Letos poprvé se do řezbářského umění zapojila vyučující teoretických předmětů, podstoupila oba vzdělávací programy a svým carvingovým nadáním záhy pokořovala ostřílené závodníky. Mgr. Pavlína Pospíšilová na své první soutěži rozhodně nepodcenila přípravu a ve spojení s nadáním si zajistila stříbrnou příčku zlatého pásma v kategorii Květinové kompozice. Zlato putovalo také na SOŠ a SOU Polička, a to zásluhou Lenky Groulíkové (první ročník oboru Kuchař-číšník). Lence se navíc povedl i mistrovský kousek – dosáhla na bronz v technice live-carving, zde ji o krůček předčil její profesní kolega Tomáš Štol (student 4. ročníku Gastronomie), oba tak pro školu zajistili potřebné body.
„Připočteme-li pravé soutěžní nadšení i příkladně odvedenou práci Pavlíny Mikulecké, Vojtěcha Kašpara a Anežky Maixnerové, ukáže se jasný obrázek jedné z nejoceňovanějších gastronomických škol v České republice. Je na místě poděkovat všem, kteří SOŠ a SOU Polička zviditelňují v úspěšném soutěžním světle. Carvingová příprava probíhá na škole pod záštitou Mgr. Renaty Zrůstové, velké poděkování tedy přísluší i jí,“ hodnotí čtvrteční výkony Mgr. Lubor Havlík, vedoucí učitel odborného výcviku.