Den otevřených dveří naposled v letošním školním roce

Filip ČervenýAkce školy, Nástěnka

Únor se pro obyvatele SOŠ a SOU Polička vyznačuje plíživým očekáváním jara, které se pro jistotu motivačně vyskytuje už v samotném názvu týdenních prázdnin. Únor ale také přináší poslední z dílů školní minisérie Dny otevřených dveří.  A většinou se předpokládá, že bude návštěvnicky méně sledovaný a úspěšný. Nicméně opak je pravdou.

Usměvavé osazenstvo recepce uvítalo dostatek potencionálních studentů a cestu po soutěžních stanovištích převážně gastronomického charakteru absolvovali všichni. Zájem byl o všechny nabízené obory téměř vyrovnaný. Lze říci, že žádný z oborů nezůstal bez povšimnutí, žáky zajímaly informace z řad specializace Kuchař-číšník, Řezník-uzenář, Cukrář, Hotelnictví a cestovní ruch i Gastronomie.

Uchazeči o studium jsou vždy příjemně překvapeni lákavým zpestřením těchto výjimečných dnů v podobě praktické ukázky dovedností plynoucích z kurzů Barman, Barista, Teatender či Carving. Navíc gastronomickým představám vévodila precizně a atraktivně vytvořená svatební tabule, v jejímž duchu se odvíjela dekorace prostoru jídelny. Přípravu i instalaci výzdoby zaštiťoval Bc. Vladimír Andrlík, učitel odborného výcviku.

„Každý z dnů otevřených dveří má svá specifika v podobě tématu, kterému je podřízeno gastronomické tvoření. Listopad bývá zasvěcen podzimní úrodě, o Vánocích si připomínáme tradiční sváteční pokrmy, leden probíhá v duchu asijské kuchyně a únor patří svatebnímu veselí, tak trochu symbolicky připomínajícímu svátek sv. Valentýna,“ přibližuje koncepci netradiční tradice SOŠ a SOU Polička Mgr. Lubor Havlík, vedoucí odborného výcviku.

Pro letošní školní rok jsou dny otevřených dveří vyčerpány. Z hlediska zájmu uchazečů i školy zcela jistě splnily svůj účel. Teď už uchazečům zbývá jediné, správně si vybrat…