Praha 15.-16. 2. – SOŠ a SOU Polička doslova pronásleduje jednu soutěž za druhou. Bohatě zastoupené jsou přehlídky barmanské a baristické, nově vzrůstá na oblibě i pravý kumšt – natočit správně orosené pivní zlato.
Studenti gastronomických oborů vyrazili vstříc dalšímu nápojovému dobrodružství. Tentokrát je uvítal turistický ráj – Praha, ta se stala dvoudenní celorepublikovou štací konkurenčního boje jednotlivých hotelových a gastronomických škol, které přijaly soutěžní výzvu a prokázaly své dovednosti v jednotlivých oborech. Nejprve přišel na řadu Heineken Cup a štědře odměnil hned tři poličské účastnice – Kateřinu Pražanovou stříbrem, Kateřinu Vymazalovou 5. místem, 6. místem pamatoval i na Janu Večeřovou. Stejný den si pro obě Kateřiny přichystal další bodovou nadílku – barmanskou. Na Kateřinu Vymazalovou se zde usmálo místo 4., o stupínek níže se radovala Katka Pražanová.
Následující den se fandilo baristům, mezi nimiž samozřejmě nesměli chybět zástupci SOŠ a SOU Polička. Ondřej Kaňka opět nezklamal a svou baristickou formu potvrdil stříbrnou příčkou. Další cenné body do komplexního hodnocení si jako nováčci baristiky zajistili i Nikola Valentovičová (6. místo) a Daniel Horák (9. místo).
„V současné době máme soutěžně pokryto podstatné množství gastronomických disciplín, v nichž naši žáci prokazují dlouhodobě příznivé výsledky. Za vzornou reprezentaci školy děkujeme nejen žákům, ale i jejich pedagogům. Na výše uvedených úspěších se podílely Mgr. Petra Reslerová a Bc. Alena Stoklásková,“ komentuje pražské okamžiky Mgr. L. Havlík, vedoucí odborného výcviku.