Kdo sleduje průběžné facebookové zpravodajství, ví, že na SOŠ a SOU Polička se nezahálí a ani její absolventi nezůstávají bez povšimnutí. Mezi více než úspěšné (nyní již) bývalé žáky školy se nepřehlédnutelným způsobem zařadil Vojtěch Petržela. Navázal na své lednové vítězství Gastro Junior Cup a své síly přijel poměřit na pražské Letňany. Výstaviště mu ve dnech 6.-8. 10. nabídlo prostory, aby mohl okouzlit kulinářským uměním při soutěži Chefs Challenge 2017, navíc měl možnost vzít si s sebou do týmu i osvědčeného parťáka Ondřeje Juráše.
Po usilovném trénování nejen v prostředí gastronomického studia a notné ochutnávce i psychické podpoře ze stran vedení školy, vyrazili kluci vstříc „Pražákům“. Na zdejším Mistrovství Evropy juniorů-Global Chefs Challenge 2017 pak uspěli úctyhodným 4. místem. Zvolené tříchodové menu mělo totiž už samo o sobě lákavé ingredience, posuďte sami: hřebenatka, játra foie gras, telecí ledvina, dezert tvořený 40% čokoládou a ovocem…, zkrátka opravdu gurmánský zážitek. Věříme, že nezůstane jen u toho.
A protože Vojta dává dohromady průřez svými školními gastronomickými aktivitami, mezi něž bezesporu patří osvědčené soutěžní receptury, možná se v nich vyskytne ta výše uvedená, oceněná na Mistrovství Evropy Chefs Challenge 2017. Našim absolventům gratulujeme a těšíme se na kulinářské počteníčko i nové gastronomické trendy, s nimiž nás oba protagonisté soutěže jistě rádi v dohledné době seznámí.