Recept na 4 porce: dvě husí stehna osolíme okmínujeme necháme v lednici odležet klidně i jeden den stehna podlijeme trochou vody pečeme na 100 stupňů klidně 5 hodin občas podléváme výpekem stehna musí být rozpečená z výpeku si připravíme dobrou šťávu. Kynuté knedlíky těsto: Mouka hrubá 500 g ,droždí 30g, 1 vejce , 3,5 dl vlažného mléka, sůl ,trochu cukru do kvásku. mouku dáme do vhodné nádoby připravíme kvásek přidáme do mouky vše dobře promícháme necháme vykynout těsto rozdělíme na díly vytvoříme placičky naplníme trhaným husím masem připravíme knedlíky necháme nakynout vaříme ve vodě nebo v páře uvařené propícháme vidličkou. Pyré z bílého zelí: Zelí bílé sterilované 600g, cibule  1 ks, sádlo 50g, med 50g, cukr a sůl na dochucení, polohrubá
Číst více...
Pečené husí stehna, červené  višňové zelí, bíle hruškové zelí, zámecký knedlík bramborové špalíčky, lokše, smažená cibulka. Recept na 4 porce. Husí stehna očistíme, osolíme, okmínujeme, necháme v lednici odležet l den. Stehna podlijeme trochou vody, pečeme na 100 stupňů 2 až 3 hodiny, přeléváme výpekem, dopékáme na 200 stupňů do zlatova, stehna musí být měkká. Necháme odpočinout asi hodinu. Červené višňové zelí: Červené zeli sterilované 1 sklenice, červená cibule ks, dobrý višňový džem 200g, olej 50 g, polohrubá mouka  na zahuštění, sůl, cukr, červené víno 1 dl. oloupanou červenou cibuli nakrájíme najemno orestujeme na oleji do sklovata přidáme zcezené zelí podlijeme červeným vínem přidáme višňový džem dusíme do měkka zelí zaprášíme trochou polohrubé mouky dle chuti dochutíme cukrem a solí
Číst více...
Tento Fancy Cocktail je velmi osvěžující nápoj, který můžete použít na párty, narozeniny nebo jen tak při trávení volného času s přáteli.  Co budeme potřebovat na jeden drink 2,5 cl Master´s London Dry Gin 1 cl Monin Original Lime Citron Vert 1,5 cl Le Sirop de Monin Pink Peppercorn Baies Roses 2 kapky Copperhead Energeticum Paullinia Cupana Blend 0,5 cl Citronová fresh na dolití Schweppes The Original Indian Tonic na ozdobu citronová kůra ozdoba pepř drcený Všechny ingredience lze koupit v supermarketech Qanto, Zanzibar a mnoho dalších. A jdeme na to: připravíme si krustu, skleničku potřeme citronovou šťávou a obalíme v drceném    pepři do shakeru a skleničky nabereme led shaker i skleničku mícháním lžíčkou vyfrapujeme( zchladíme) ze shakeru scedíme
Číst více...