Školní řeznictví
Na prodejnu řeznictví navazují vlastní výrobní dílny, kde se masná surovina zpracovává na kvalitní masné výrobky. Z tradiční české zabíjačky si naši zákazníci mohou zakoupit jitrnice, pečené krou i jelita, stejně jako klasickou i tmavou tlačenkou. Naší specialitou jsou žemlová jelita, připravovaná stejně, jako ostatní vařené výrobky podle tradičních receptur, za přidání pouze jednotlivých druhů koření a bez dalších přídatných surovin a konzervantů.
Na řeznickou tradici navazuje i výroba uzenářských specialit, kde vynikají především špekáčky a v zimním období vinná klobása. Naši žáci připravují i šunkové výrobky, které připravujeme jak moderním způsobem, tak i pouze za pomocí vakuovaného masírování, kde naše Šunka „BEZ“ neobsahuje ani dusitanovou sůl a je vhodná pro všechny druhy diet a speciální stravovací režimy.
V posledním oddělení našich řeznických dílen pracujeme s masem zvěřiny, které vykupujeme od místních mysliveckých sdružení a následně zpracováváme. Maso zvěřiny dodáváme do vlastní prodejny v čerstvém stavu, ale i zamrazené a balené. Maso zvěřiny dále zpracováváme i na další výrobky, jako jsou klobásy, salámy a uzené maso.
Řeznictví nabízí pro myslivecká družení i službu ve zpracování zvěřiny, kdy naši žáci dodanou zvěřinu podle dohody zpracují a upraví podle požadavků zadavatele.
Kontakt:
Mgr. Eliška Machová
Milan Dvořák
tel.: +420 468 008 813

Otevírací doba:
po |
ZAVŘENO |
|
út |
ZAVŘENO |
|
st |
8:00 – 11:30 |
12:30 – 15:00 |
čt |
8:00 – 11:30 |
12:30 – 15:00 |
pá |
8:00 – 11:30 |
Výkupní ceny zvěřiny 2022:
Druh zvěřiny |
Váha po srážce |
Jakost |
Výkupní cena Kč/kg |
---|---|---|---|
Jelen evropský, sika |
75 |
||
Divočák |
20-69,9 kg |
I. |
43 |
15-20kg, 70+ kg |
II. |
30 |
|
Daněk |
65 |
||
Srna |
10+ kg |
I. |
90 |
8-9,9 kg |
II. |
65 |
|
5-7,9 kg |
III. |
50 |
|
Muflon |
30 |
Školní cukrářství
Tradiční zákusky jsou připravované podle receptur, kde základem jsou suroviny, které na přípravu používaly již naše babičky. Mouka z místního mlýna, ořechy od českých pěstitelů a máslo od místních producentů je základem našich výrobků.
Pro naše zákazníky připravujeme i nové zákusky a dezerty, kde se kloubí klasické chutě a moderní technologické postupy. V sortimentu našeho cukrářství jsou i čokoládové pralinky, které žáci připravují z kvalitní belgické čokolády a doplňují klasickými i méně tradičními náplněmi, proto jsou v našem sortimentu pralinky nugátové i dochucené chilli papričkami.
Slavnostní výrobky jsou připravované a zdobené podle fantazie naší, ale především na základě požadavků našich zákazníků. Používáme proto jak máslové krémy, fondánové polevy, potahovací hmoty, stejně tak i figurální motivy, karamel i tzv. „drátkované ozdoby“ nebo malovanou dekoraci.
Kontakt:
Kateřina Pavlíková
tel.: +420 468 008 815
Otevírací doba:
po |
ZAVŘENO |
|
út |
8:30 – 11:30 |
12:30 – 15:30 |
st |
8:30 – 11:30 |
12:30 – 15:30 |
čt |
8:30 – 11:30 |
12:30 – 15:30 |
pá |
8:30 – 11:30 |
12:30 – 15:30 |