Zkusili jsme jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou

Michal KozelRecepty a tipy

Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou, pyré z bílých fazolí, ragú z červených fazolí, opékaná cibule, povidlová demi-glace

1 porce

Hřebínek

  • 1x hřebínek
  • Sůl
  • Pepř
  • Bylinky
  • strouhanka

Maso osolíme, opepříme, zprudka orestujeme a dopékáme na 58° vnitřní teploty, poté necháme stát v alobalu a poté obalíme bylinkami.

Pyré

  • 150 g bílých fazolí
  • Citron
  • Sůl
  • Pepř
  • smetana

Bílé fazole uvaříme, přidáme citron, sůl, pepř, smetanu a rozmixujeme.

Ragú

  • 50g slanina
  • 100 g červené fazole
  • Cibule
  • máslo

Orestujeme si cibulku, slaninu a přidáme fazole, petrželku a vmícháme  studené máslo.

Cibule

  • cibule

Cibuli rozdělíme na kroužky, povaříme   a zprudka na oleji orestujeme.

Omáčka

  • cibule
  • povidla
  • Víno
  • demi – glace

Orestujeme cibuli, přidáme povidlo, červené víno a demi – glace, scedíme a dochutíme solí a cukrem.

Nakonec dozdobíme blanšírovaným řapíkatým celerem.