Soutěžní polévka naší školní jídelny.
Na jednu porci budeme potřebovat
- Loupaná rajčata celá 0,80 dkg
- Červená cibule 0.5 ks
- Česnek 2 stroužky
- Smetana 0,15 ml
- Sůl. Pepř
- Větvička tymiánu
- Olivový olej
- Mrkev 0,15 dkg
- Petržel
- červená čočka 0,15 dkg
Postup jak polévku připravit
- Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- Loupaná rajčata, červenou cibuli,stroužky česneku, mrkev a tymián rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.
- Pečeme 30 min., až jsou měkké-téměř opálené.
- Červenou čočku uvaříme zvlášť.
- Plech vyjmeme z trouby a odstraníme větvičku tymiánu.
- Do výpeku s rajčaty přidáme uvařenou čočku a rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Přidáme zbývající vývar a krátce vše povaříme.
- Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí.
- Přidáme petrželku a nalijeme na talíř.