Jemná krémová polévka z pečených rajčat s červenou čočkou

Michal KozelRecepty a tipy

Soutěžní polévka naší školní jídelny.

Na jednu porci budeme potřebovat

 

  • Loupaná rajčata celá 0,80 dkg
  • Červená cibule 0.5 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Smetana 0,15 ml
  • Sůl. Pepř
  • Větvička tymiánu
  • Olivový olej
  • Mrkev 0,15 dkg
  • Petržel
  • červená čočka 0,15 dkg

 

Postup jak polévku připravit

 

  • Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • Loupaná rajčata, červenou cibuli,stroužky česneku, mrkev a tymián rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.
  • Pečeme 30 min., až jsou měkké-téměř opálené.
  • Červenou čočku uvaříme zvlášť.
  • Plech vyjmeme z trouby a odstraníme větvičku tymiánu.
  • Do výpeku s rajčaty přidáme uvařenou čočku a rozmixujeme tyčovým mixérem.
  • Přidáme zbývající vývar a krátce vše povaříme.
  • Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme solí.
  • Přidáme petrželku a nalijeme na talíř.