Křepelčí stehýnka plněná, prsíčka na medu, pastiňákové pyré, grilovaná kukuřice, omáčka z portského vína
2 porce – 1 křepelka
Co budeme potřebovat:
- 20 g kaštan
- tymián
- sušená švestka
- slanina
- med
- sůl
- 150 g pastiňáku
- 50 g brambor
- citronová šťáva
- smetana
- 100 g mražené kukuřice
- 1 šalotka
- 2 dcl portského vína
- cukr
A jak to připravíme :
Stehýnka – 20 g kaštanů, tymián, sušená švestka, slanina
Stehýnka napůl vykostíme, osolíme, opepříme, přidáme kaštan, švestku slaninu a tymián, zabalíme do fresh folie a 5 minut povaříme v horké vodě, poté opékáme na tuku.
Prsíčka – med, sůl
Vykostěná prsíčka namarinujeme v medu a soli, opékáme na tuku cca 2 minuty z každé strany, necháme odpočinout.
Pyré – 150 g pastiňáku, 50 g brambor (3:1), sůl, citronová šťáva, smetana
Zeleninu uvaříme, rozmixujeme, přidáme smetanu, šťávu, sůl.
Kukuřice
100 g mražené kukuřice necháme pomalu na másle orestovat, osolíme.
Omáčka – 1 šalotka, 2 dcl portského vína, cukr, sůl, smetana
Orestujeme šalotku, přidáme portské, zredukujeme, zjemníme smetanou, přidáme sůl a cukr.