Plněná křepelčí stehýnka pro milovníky portského

Michal KozelRecepty a tipy

Křepelčí stehýnka plněná, prsíčka na medu, pastiňákové pyré, grilovaná kukuřice, omáčka z portského vína

2 porce – 1 křepelka

Co budeme potřebovat:

  • 20 g kaštan
  •  tymián
  • sušená švestka
  • slanina
  • med
  • sůl
  • 150 g pastiňáku
  • 50 g brambor
  • citronová šťáva
  • smetana
  • 100 g mražené kukuřice
  • 1 šalotka
  • 2 dcl portského vína
  • cukr

A jak to připravíme :

Stehýnka – 20 g kaštanů, tymián, sušená švestka, slanina

Stehýnka napůl vykostíme, osolíme, opepříme, přidáme kaštan,   švestku slaninu a tymián, zabalíme do fresh folie a 5 minut povaříme v horké vodě, poté opékáme na tuku.

Prsíčka – med, sůl

Vykostěná prsíčka namarinujeme v medu a soli, opékáme na tuku cca 2 minuty z každé strany, necháme odpočinout.

Pyré – 150 g pastiňáku, 50 g brambor (3:1), sůl, citronová šťáva, smetana

Zeleninu uvaříme, rozmixujeme, přidáme smetanu, šťávu, sůl.

Kukuřice

100 g mražené kukuřice necháme pomalu na másle orestovat, osolíme.

Omáčka – 1 šalotka, 2 dcl portského vína, cukr, sůl, smetana

Orestujeme šalotku, přidáme portské, zredukujeme, zjemníme smetanou, přidáme sůl a cukr.