Pečený kapr

Michal KozelRecepty a tipy

Pečený kapr, povidlová omáčka se sušeným ovocem a vlašskými ořechy, bramborové krokety s křenem

Pokrm na 4 porce:

  1. Kapr filet 800g
  2. olej 80g
  3. máslo 50g
  4. sůl
  • kapra naporcujeme
  • lehce osolíme
  • opečeme  z obou stran
  • před dopékáním přidáme máslo

Typ: Na pánev vložíme pečicí papír, který potřeme olejem a na něm opékáme porce kapra. Výhoda je, že se pánev nenapálí, je čistá.

Povidlová omáčka se sušeným ovocem a vlašskými ořechy

  1. Červené víno 250 ml
  2. švestková povidla 150 g
  3. 300g  sušené ovoce – meruňky, švestky
  4. rozinky
  5. vlašské ořechy
  6. badyán
  7. skořice celá
  8. máslo
  9. sůl.
  • Svaříme červené víno
  • přidáme celou skořici
  • badyán
  • necháme povařit
  • přidáme povidla
  • svaříme
  • přidáme překrájené sušené ovoce a ořechy
  • dochutíme solí
  • zjemníme máslem