Tvarohový bulgur s ovocem a přelivem z karamelu

Michal KozelRecepty a tipy

Sladká tečka na závěr ze soutěžního obědu naší školní jídelny.

Co budeme k výrobě potřebovat:

Bulgur 0,10 dkg

Mléko 0,20 ml

Tvaroh 0,10 dkg

Kokos 0,01 dkg

Banány 0,03 dkg

Quinoa 0,01 dkg

Cukr 0,10 dkg

Smetana 30 % -0,02 ml

Ozdoba-sezonní ovoce

Výrobní postup:

  • Bulgur s kokosem uvaříme v mírně osoleném mléce.
  • Do uvařeného bulguru vmícháme tvaroh, cukr, nakrájené banány a uvařenou quinou/tu jsme si uvařili předem/
  • Na pánev si dáme zbylou část cukru, necháme roztavit, odstavíme a pomalu vmícháme smetanu.
  • Na talíři tvarujeme pomocí naběračky bulgurovou směs.
  • Přeléváme karamelem a ozdobíme ovoce.