Netradiční rybí polévka jako vánoční inspirace.
4 porce
Co budeme potřebovat:
- 250 g filet ze pstruha
- 150 g kořenová zelenina/ mrkev, celer, petržel
- 50 g cibule
- 40 g mouka hladká
- 50 g olej
- 50 g máslo
- 150 g smetany 33%
- na dochucení sůl, nové koření, muškátový květ
A jak polévku uvařit:
- Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky
- Spolu s cibulí orestujeme na oleji, do kterého přidáme trochu másla
- Přidáme pstruha, zaprášíme hladkou moukou, vše ještě orestujeme – opečeme
- Přidáme koření, zalejeme teplou vodou cca 1 litr, krátce provaříme, aby zůstala přirozená rybí chuť
- Promixujeme tyčovým mixérem
- Dle potřeby přecedíme přes jemný cedník
- Přidáme smetanu, máslo na zjemnění, dochutíme a provaříme.
Polévku ozdobíme petrželkou, můžeme doplnit osmaženou houskou, smetanou atd.
Dobrou chuť.