Vánoční krém ze pstruha a se smetanou

Michal KozelRecepty a tipy

Netradiční rybí polévka jako vánoční inspirace.

4 porce

 Co budeme potřebovat:

  • 250 g filet ze pstruha
  • 150 g kořenová zelenina/ mrkev, celer, petržel
  • 50 g cibule
  • 40 g mouka hladká
  • 50 g olej
  • 50 g máslo
  • 150 g smetany 33%
  • na dochucení sůl, nové koření, muškátový květ

A jak polévku uvařit:

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky
  2. Spolu s cibulí orestujeme na oleji, do kterého přidáme trochu másla
  3. Přidáme pstruha, zaprášíme hladkou moukou, vše ještě orestujeme – opečeme
  4. Přidáme koření, zalejeme  teplou vodou cca 1 litr, krátce provaříme, aby zůstala přirozená  rybí chuť
  5. Promixujeme tyčovým mixérem
  6. Dle potřeby přecedíme přes jemný cedník
  7. Přidáme smetanu, máslo na zjemnění, dochutíme a provaříme.

Polévku ozdobíme petrželkou, můžeme doplnit osmaženou houskou, smetanou atd.

Dobrou chuť.