SOŠ a SOU Polička se soutěžních výzev rozhodně nebojí. Důkazem jsou medailová umístění v lednovém kroměřížském klání. Na své si přišli vyznavači kávy, koktejlů i čajových dýchánků.
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž poskytla společně s Českou barmanskou asociací vše potřebné, aby mohl 31. ledna propuknout nápojový souboj naplno. Úderem 9. hodiny byly zahájeny celkem tři soutěže – JUNIOR MISTR KÁVY, KROMĚŘÍŽSKÁ KOKTEJLOVÁ SOUTĚŽ a DILMAH – CZECH TEATENDERS CUP, pro které jsou naši žáci cíleně a pravidelně připravováni. Ke stálicím přehlídek se zde směle přidali i nováčci z prvních ročníků gastronomického studia, aby sbírali inspiraci nejen od svých starších kolegů, ale také od soupeřů samotných. A dařilo se. Patrik Hejduk si 5. místem opatřil cenných 207 bodů mezi teatendery a skvěle tak doplnil 2. místo profesně zkušenější kolegyně Kateřiny Vymazalové, která navíc svou tvořivostí obohatila barmanské zápolení, z něhož si odvezla cenu za kreativitu a také nepřehlédnutelné 5. místo. Hned následující políčko výsledkové listiny patřilo Janě Večeřové, i ta příkladně reprezentovala barmanské dovednosti.
Šestým místem se světu kávy představila Nikola Valentovičová, ambiciózní poličská debutantka soutěže, o níž určitě ještě uslyšíme. A nakonec nechybělo ani zlato! Baristickým králem kroměřížského dne se stal kávový nadšenec Ondřej Kaňka, který tak znovu potvrdil, že gastronomické studium na SOŠ a SOU Polička byla jeho správná životní volba.
„Zlato ze soutěže je největší odměnou. Jsme rádi, že se takovouto poctou může opět pyšnit naše škola,“ hodnotí úspěch Mgr. Lubor Havlík, vedoucí odborného výcviku. Za skvělou reklamu škole patří poděkování soutěžícím a samozřejmě i Mgr. Petře Reslerové a Bc. Aleně Stokláskové, které žáky na soutěž příkladně připravily.