Třicet dva žáků z maturitních oborů Gastronomie, Hotelnictví, nástavbového studia a 3. ročníku učebního oboru Kuchař–číšník strávilo druhý zářijový týden v chorvatském přímořském letovisku Biograd na Moru. Užívali si nejen koupání a relaxaci u moře, ale i exkurze do hotelů Bolero, Adria a rekreačního komplexu San Antonio, kde se seznámili s vybavením a organizací výrobních, odbytových a ubytovacích středisek, včetně nabízených doplňkových služeb. V pizzerii Carpymore sledovali přípravu, pečení pizzy a následně ji i ochutnali. Navštívili místní střední školu, prohlédli si učebny odborného výcviku kuchařů a číšníků, seznámili se s organizací jejich studia, dokonce zde i družstvo děvčat sehrálo přátelské utkání v malé kopané. V průběhu pobytu žáci poznávali současnost i historii města Biogradu, vydali se také do nedalekého Zadaru, aby si prohlédli historické centrum i novodobé technické unikáty – Mořské varhany a Pozdrav Slunci. Pěkné zážitky přinesla vyhlídková plavba lodí po moři s možností koupání na ostrově Pašman. Žáci také získali řadu nabídek a kontaktů na brigády v následující turistické sezóně.