Top Gastro & Hotel 2017

Filip ČervenýUncategorized

Praha 18.02. 2017 – Praha přivítala nápojové nadšence, kteří se bez čaje či kávy zkrátka neobejdou. Právě pro ně byly ve dnech 17.-18. 2. 2017 přichystány soutěže MISTR KÁVY TOP GASTRO & HOTEL CUP 2017 a KUSMI – CZECH TEATENDERS CUP 2017. Obě vznikly při příležitosti konání výstavy Top Gastro & Hotel 2017.

     Není třeba dodávat, že kávových i čajových příprav se výtečně zhostili opět zástupci SOŠ a SOU Polička. Ani soutěžní jména nebudou velkým překvapením, tedy až na Ondřeje Kaňku. Tento zvídavý student 2. ročníku oboru gastronomie se ve světě provoněném kávou zcela jistě neztratí, což náležitě prokázal bronzovou příčkou.

Jen o stupínek níže se umístila (v juniorské gastronomii již známá) Kateřina Vymazalová, taktéž studentka 2. ročníku oboru gastronomie, tentokrát poměřila své síly s konkurencí soutěžního klání KUSMI – CZECH TEATENDERS CUP 2017.

Soutěžící si zde museli umět poradit s degustací čaje, kdy jim byl předložen výběr 4 z 8 druhů čajů určených ke klasické přípravě, zbývalo určit, o jaký čaj se jedná. Disciplína Klasický čaj na téma Čajové blendy a čaje ostatní zase prokázala, do jaké míry zaujmou soutěžící odbornou porotu svým šálkem zhotoveného čaje. Volný nápoj pro změnu limitoval své připravovatele pouze v případě použitých surovin.

A kdo si v technice přípravy čaje a následného servisu počínal nejlépe? František Šutera. Tento ostřílený čajový mág, student 3. ročníku oboru gastronomie, se dočkal zaslouženého zlata.

„Všem reprezentantům školy, která již dlouhodobě produkuje kvalitní studenty gastronomického oboru, gratulujeme. Naše poděkování patří samozřejmě i jejich učitelce odborného výcviku paní Aleně Stokláskové,“ komentuje dosažený úspěch vedoucí odborného výcviku Lubor Havlík.