Akce skončila 1. března 2021. Pokud se přesto chcete našich studentů na cokoli zeptat, napište nám a my vám zprostředkujeme kontakty.

SOŠ a SOU Polička

Zeptej se našich studentů

Chceš vědět, jaké to je studovat na SOŠ a SOU Polička? Koho jiného se zeptat, než současných studentů a absolventů. Pohodlně - přes Instagram.
Chci se zeptat
Image


Image

Jak to funguje?

  • Každý den spravuje školní Instagram jeden z našich studentů

    Střídají se i 5x za týden.

  • Běž na @skolapolicka a napiš nám zprávu

    Kdykoli. Záleží jen na tobě.

  • Odpovíme ti jakmile to bude možné

    Reální lidé. Reálné příběhy. Bez přetvářky.


Napiš nám dotaz

Kdo odpoví na tvé otázky?

Image

Martin Vacek

Řezník-uzenář
Martin je řezník ve třeťáku. Práce s masem ho baví a proto i o víkendech chodí pomáhat na zabíjačky. Nejraději pracuje se zvěřinou.
Image

Matěj Hnát

Kuchař
Matěj je kuchař ve třeťáku. Vaření ho baví a proto jezdí po gastro soutěžích. Rád vymýšlí netradiční recepty. Ze všeho nejraději připravuje ryby.
Image

Adéla Zajíčková

Gastronomie
Adéla studuje ve třeťáku gastronomii, předtím vystudovala cukrářku. Jezdí po teatenderských soutěžích, protože ji čaj baví. Ráda sportuje a nejvíce ze všeho ji baví volejbal.
Image

Marek Lajžner

Gastronomie
Marek je ve čtvrťáku na gastronomii. V rámci školy si udělal carvingový kurz a rád vyřezává pro rodinu a přátele. Je velky sportovec a vynikajíci fotbalový brankář.
Image

Erika Mlýnková

Kuchař-čísník, 1. ročník

Erika už stihla vystudovat obor cukrář a teď se rozhodla pokračovat v kuchařině. Získá tak více možností v budoucnosti. Prostě jídlo, vaření a cukrařina ji baví.

Image

Karolína Korálková

Hotelnictví a cestovní ruch, 3. ročník
Karolína studuje ve třeťáku hotelnictví. V rámci školy si udělala kurz a stihla se zapojit do teatenderských soutěží. Prostě čaj ji baví. A k tomu i kolo a cestování.
Image

David Vencl

Řezník-uzenář, 3. ročník
David studuje řezničinu, aktuálně v posledním ročníku. Mimo zájmu o vše chlapské už při škole pracuje jako řezník v rodinné firmě MASOEKO z Orlických hor.

Jak to u nás vypadá?

Podívej se na náš on-line den otevřených dveří

Tento rok je to komplikovanější než obvykle, proto jsme pro uchazeče připravili on-line den otevřených dveří, který jsme vysílali na Facebooku.

Co si můžeš prohlédnout?


  • Cukrářskou dílnu a prodejnu
  • Řeznictví, bourárnu, udírnu
  • Kavárnu
  • Školní bar
  • Ukázky stolničení
  • Přípravu jídla od mistra kuchaře
  • Školní restauraci
  • Internát
  • Počítačové učebny
Image

Často kladené otázky

Jak je to s ubytováním?

  • Přímo u školy je domov mládeže, který je propojený s hlavní budovou.
  • Wifi je samozřejmostí.
  • Máme třílůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením.
  • Domov mládeže má vlastní počítače s internetem, studovnu, knihovnou, klubovny a kuchyňku.
  • Měsíční poplatek za ubytování je 1600 Kč.

A co stravování?

  • Školní jídelna je přímo v budově školy.
  • Jídelna funguje jako restaurace s vlastní obsluhou.
  • Každý den vaříme přibližně 500 jídel, na výběr je ze 3 druhů.
  • Snídaně, oběd a večeře stojí dohromady 91 Kč.
  • Každý rok se naše školní jídelna účastní soutěže " Nejlepší kuchař roku".

Budu mít nějakou praxi?

  • Všichni mají praxi a zajišťuje ji přímo škola.
  • Učební obory mají praxi každý druhý týden 5 dní, maturitní 1-2 dny praxe v týdnu dle oboru a ročníku.
  • Praxe probíhají ve škole nebo reálných provozech - restauracích, cestovních kancelářích, řeznictvích.
  • Máme spoustu vlastního vybavení, díky kterému si vše můžeš nacvičit v bezpečí školy.

A co vybavení školy?

  • Jsme jedna z nejlépe vybavených gastronomických škol v Česku.
  • Máme vlastní cukrářskou dílnu, cukrárnu, řeznictví i s prodejem a bourárnou zvěřiny, vlastní bar, malou kavárnu, školní jídelna je restaurace i s objednávkovým systémem a to zdaleka není všechno.

Máte nějaké odborné úspěchy?

  • Soutěžíme v mnoha disciplínách i soutěžích.
  • Máme přes 460 pohárů a umístění na odborných soutěžích.
  • Pomohli jsme k úspěchům 2 mistrům světa - můžeš jim napsat na IG.
  • Máme zlatou medaili Magdaleny D. Rettigové, nejvyšší ocenění pro gastronomické instituce.

Jak je to letos s přijímačkama?

O podmínkách přijímacího řízení vás budeme informovat.

Ještě nemáš jasno?

Zjisti více o oborech

Nezáleží na tom, jestli tvoje srdce bije pro cestovní ruch, překrásné dorty, nebo poctivý steak. U nás tě špičkoví odborníci naučí, jak se stát mistrem svého řemesla. Stačí znát cíl. Zbytek tě naučíme.

Více o oborech
Absolvent školy Vojtěch Petržela

Stále máš otázky?

Zeptej se přímo ředitele, nebo si domluv prohlídku školy

Absolvent školy Vojtěch Petržela

Mgr. Boris Preissler
ředitel školy
+420 731 416 818
boris.preissler@soupolicka.cz