Seminář francouzské kuchyně
V rámci projektového vaření „Roztančená vařečka“ proběhl dne 25. dubna 2013 seminář francouzské kuchyně pod vedením pana Lubomíra Brázdy. Kurz byl pořádán pro zaměstnance gastro provozů a odborné pracovníky školy.
Prezentace firmy Lagris v naší škole
Dne 5. dubna 2013 proběhla v učebně gastronomie prezentace firmy LAGRIS vedená šéfkuchařem Zbyňkem Diatkou. Tato předváděcí akce byla zaměřena na suroviny používané ve zdravé výživě a jejich zpracování při přípravě pokrmů. Naši žáci a zaměstnanci školy získali nejen zajimavé informace o surovinách, ale měli možnost degustovat připravené pokrmy a získat jejich receptury.
Dny slovenské kultury v Poličce
V rámci Dnů slovenské kultury, které probíhají v těchto dnech v Tylově domě v Poličce, připravili naši žáci s učiteli odborného výcviku speciality typické pro slovenskou kuchyni. Ochutnávkové menu jsme podávali ve středu 3. dubna v prostorách malého sálu Tylova domu, s jídlem byl spokojen i známý slovenský herec M.Kramár (foto zde).
Velikonoce na zámku
Tradice, řemesla a gastronomické speciality prezentovaly střední školy Pardubického kraje na akci Velikonoce na zámku v Pardubicích ve dnech 24. – 25. března 2013. Naše škola měla hned dva stánky, ve kterých předvedly svoje výrobky učební obory Kuchař-číšník, Cukrář a Řezník.
Nezůstalo jen u prezentace, ale nabízeli jsme i různé ochutnávky a prodej velikonočních specialit jako pučálku, boží milosti či jidáše. Dále také minimazance, medové pečivo, výrobky z třené a kokosové hmoty – beránky, zajíce, kuřátka, jarní bylinkovou polévku, klobásy, domácí uzené. I přes nepřízeň počasí se tato akce setkala s velkým zájmem.