
Reportáž z carvingu
Ve dnech 5. a 6.10. se u nás už několikátý rok pořádá základní kurz carvingu. Jde o kurz, který učí…
Michal Kozel

Teatender kurz
Ve dnech 7.-8. listopadu 2022 proběhne v SOŠ a SOU Polička kurz přípravy čajů pod vedením vedoucím čajové sekce (Czech…
Michal Kozel

Carvingový kurz-melouny
V termínu od 24.10. do 25.10.2022 mají žáci SOŠ a SOU Polička možnost absolvovat Carvingový kurz – MELOUNY vedené zkušeným…
Michal Kozel

Carvingový kurz-zeleninové ozdoby, ovocné ozdoby
V termínu od 5.10. do 6.10.2022 mají žáci SOŠ a SOU Polička možnost absolvovat základní carvingové kurzy vedené zkušeným lektorem…
Michal Kozel

Baristický kurz
V termínu 3. – 4. 10. 2022 mají žáci SOŠ a SOU Polička možnost absolvovat baristický kurz vedený certifikovaným lektorem…
Michal Kozel

Barmanský kurz
V termínu od 19.10.-21.10 a 24.10 – 25.10.2022 mají žáci SOŠ a SOU Polička možnost absolvovat základní barmanský kurz vedený…
Michal Kozel

Sommelierský kurz
Ve dnech 1. – 2. 12. 2020 proběhne v SOŠ a SOU Polička sommelierský kurz Kadet pod vedením Ing. Karla…
Michal Kozel

Baristický kurz
V termínu 11.-12.11.2020 mají žáci SOŠ a SOU Polička možnost absolvovat baristický kurz vedený certifikovaným lektorem CBA, panem Tomášem Zahradilem.…
Michal Kozel

Barmanský kurz
V termínu od 14.10.-16.10 a 19.10 – 20.10.2020 mají žáci SOŠ a SOU Polička možnost absolvovat základní barmanský kurz vedený…
Michal Kozel

Carvingový kurz
V termínu od 5.10. do 6.10.2020 mají žáci SOŠ a SOU Polička možnost absolvovat Základní carvingové kurzy vedené zkušeným lektorem…
Michal Kozel

SOMELIÉRSKÝ KURZ 2020
Ve dnech 30. – 31. 3. 2020 bude probíhat SOMELIÉRSKÝ KURZ pod vedením Ing. Karla Babky Cena: 1.500 Kč Zájemci…
Filip Červený
SOŠ a SOU Polička v akci
V současných dnech vrcholí barmanský kurz, zároveň finišují přípravy kurzu teatender a v neposlední řadě se dočkáme i carvingového vzdělávání, které k nám…
Filip Červený

Bez barmanů ani ránu
16. 10. 2017 – Polička SOŠ a SOU Polička již po léta spolupracuje s panem Karlem Zapalačem, jenž na profesní dráhu…
Filip Červený

Učíme se pohádkou
Klasická školní učebna se 6. 12. 2016 proměnila v lesní říši. Do Stokorcového lesa se totiž vypravili žáčci 1. stupně poličské…
Lenka Češková

Děti jsou vedeny ke správnému stravování
Dymokury 21. 10. 2016 – SOŠ a SOU Polička nevzdělává v oblasti gastronomických služeb pouze středoškoláky a žáky učňovských oborů, zaměřuje…
Filip Červený

Žáci studijního oboru Hotelnictví a Gastronomie v Bratislavě
Dne 22. 6. 2016 jsme navštívili hlavní město Slovenské republiky Bratislavu. Naše exkurze začala na Bratislavském hradě a postupně jsme zhlédli…
Filip Červený

Espresso či Cappuccino připravené absolventy chutná!
Dubnový měsíc je zasvěcen nejen gastronomickým soutěžím, ale i kurzům pro rozvoj gastronomických dovedností. Jedním z nich je i kurz baristický,…
Filip Červený

Exkurze do hotelů Grand a Royal Ricc v Brně
V úterý 8. prosince 2015 navštívili žáci čtvrtého ročníku studijních oborů Gastronomie a Hotelnictví dva hotely v centru Brna. Prohlédli si interiér,…
Filip Červený

Předvánoční exkurze do Vídně
První adventní týden, 2.12.2015, zorganizovaly učitelky cizích jazyků pro zájemce z oboru Hotelnictví a cestovní ruch zájezd do Vídně. Zúčastnili…
Filip Červený

Listopadové kurzy
V týdnu od 2. do 6. listopadu 2015 se uskutečnil Základní barmanský kurz pod vedením certifikovaného lektora CBA pana Karla Zapalače.…
Filip Červený

Stáž žáků ve Francii
Ve dnech 27. 9. – 2. 10. 2015 se vybraní žáci SOŠ a SOU Polička, společně se svým pedagogickým dozorem,…
Filip Červený

Odborná exkurze v hotelech
Dne 22. 9. 2015 navštívili žáci druhých a třetích ročníků oboru Hotelnictví a Gastronomie významné hotely v Brně. Moderní čtyřhvězdičkový…