Pečený kapr
Pečený kapr, povidlová omáčka se sušeným ovocem a vlašskými ořechy, bramborové krokety s křenem Pokrm na 4 porce: Kapr filet…
Michal Kozel
Filety z kapra
https://www.soupolicka.cz/wp-content/uploads/2022/12/Kapr-kosteni.mp4…
Michal Kozel
Plněný kynutý knedlík z naši školy, trhané husí stehno, pyré z bílého a červeného zelí s husí šťávou, cibulová drobenka
Recept na 4 porce: dvě husí stehna osolíme okmínujeme necháme v lednici odležet klidně i jeden den stehna podlijeme trochou…
Michal Kozel
Svatomartinské menu
Pečené husí stehna, červené višňové zelí, bíle hruškové zelí, zámecký knedlík bramborové špalíčky, lokše, smažená cibulka. Recept na 4 porce.…
Michal Kozel
Gin Pepper
Tento Fancy Cocktail je velmi osvěžující nápoj, který můžete použít na párty, narozeniny nebo jen tak při trávení volného času…
Michal Kozel
Jak vykostit kuře na roládu
Vykostit kuře, aby nám zůstal plát masa není vůbec složité, potřebujeme k tomu dobrý ostrý nůž a na začátek trochu…
Michal Kozel
Vánoční inspirace
Vánoční krém ze pstruha se smetanou Netradiční rybí polévka jako vánoční inspirace. 4 porce Co budeme potřebovat: 250 g filet…
Filip Červený
Pečený jihočeský candát na rozmarýnu, smetanová omáčka s křenem, karotkou a kapustou
Kapr patří neodmyslitelně k vánocům a štědrovečerní večeři. Tento recept je inspirací jak změnit klasiku za něco nového. 4 porce Co…
Michal Kozel
Staročeský houbový Kuba se smetanovou omáčkou s česnekem
Kuba, také znám jako staročeský Kuba, je tradiční české jídlo, jehož základem jsou kroupy a houby. Podává se především jako…
Michal Kozel
Vánoční krém ze pstruha a se smetanou
Netradiční rybí polévka jako vánoční inspirace. 4 porce Co budeme potřebovat: 250 g filet ze pstruha 150 g kořenová zelenina/…
Michal Kozel
Luxusní vepřová plněná panenka
Dnes pro vás máme něco speciálního – recept od našeho absolventa Vojty Petržely, který je držitelem desítek ocenění. Už ten…
Michal Kozel
Sekaný máslový řízek z vepřového plecka na restovaných žampionech s petrželkovým bramborem
Tento recept pro Vás připravila naše školní jídelna Na 10 porcí budete potřebovat: žampiony krájené 560 g olivový olej…
Michal Kozel
Tarhoňa se sumečkem v jogurtové marinádě
Na 10 porcí budete potřebovat bílý jogurt 400 g česnek 15 g paprika lahůdková sladká 10 g kořenící směs na…
Michal Kozel
Ochutnejte steak z mladého býčka podle našeho receptu
Steak z mladého býčka na pepři, bramborové pyré s parmezánem a mandlemi, pečená karotka, blanšírovaná růžičková kapusta, smetanová omáčka se…
Michal Kozel
Připravujeme delikátní kachní prsa na medu
Kachní prsa na medu, restovaná foie grass, celerové pyré, jablkovo-zázvorové chutney, pomerančová omáčka s whisky, batátové chipsy 2 porce Prsa…
Michal Kozel
Plněná křepelčí stehýnka pro milovníky portského
Křepelčí stehýnka plněná, prsíčka na medu, pastiňákové pyré, grilovaná kukuřice, omáčka z portského vína 2 porce – 1 křepelka Co…
Michal Kozel
Zdravá kuřecí variace na rukolovém oleji s pyré
Kuřecí variace (roláda, kroketka smažená v kůži, pastiňákovo–mrkvové pyré, tymiánová demi–glace, rukolový olej) 1 porce Roláda stehno slanina švestka…
Michal Kozel
Zkusili jsme jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou
Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou, pyré z bílých fazolí, ragú z červených fazolí, opékaná cibule, povidlová demi-glace 1 porce Hřebínek…
Michal Kozel
Vepřová panenka s gratinovanými brambory
Vepřová panenka s gratinovanými brambory, cibulové ragú, pepřová omáčka, slaninové chipsy 1 porce Panenka 200 g panenky česnek hořčice sůl…
Michal Kozel
Tvarohový bulgur s ovocem a přelivem z karamelu
Sladká tečka na závěr ze soutěžního obědu naší školní jídelny. Co budeme k výrobě potřebovat: Bulgur 0,10 dkg Mléko 0,20…
Michal Kozel
Aljašská treska pečená v jogurtu, bramborovo – brokolicové pyré, salátek z červené řepy a quinoo
Druhý chod soutěžního menu naší školní jídelny. Aljašská treska pečená v jogurtu Treska 0,13 kg Jogurt 0,2 dkg Paprika mletá…
Michal Kozel
Jemná krémová polévka z pečených rajčat s červenou čočkou
Soutěžní polévka naší školní jídelny. Na jednu porci budeme potřebovat Loupaná rajčata celá 0,80 dkg Červená cibule 0.5 ks…
Michal Kozel
Restovaná panenka v bylinkovém obalu
Restovaná panenka v bylinkovém obalu, pyré z červené řepy, nok z mascarpone, demi – glace s vínem, chips z červené řepy, opečená cibule, máslový řapíkatý…
Michal Kozel
„Hej, Džine!“ – nápoj z kategorie Fancy cocktail
“Hej, Džine!” – nápoj z kategorie Fancy cocktail Dne 8. 2. 2017 jsem se zúčastnil barmanské přehlídky Kroměřížská koktejlová…
Michal Kozel
Palačinka s gravlaxem a cherry rajčaty, salátem a medovo-hořčičnou omáčkou
Palačinka s gravlaxem a cherry rajčaty, salátem a medovo-hořčičnou omáčkou Minulý měsíc jsem měla možnost zúčastnit se, tentokrát jako číšník,…
Michal Kozel
Křepelčí stehýnko plněné slaninou a kaštanem
Křepelčí stehýnko plněné slaninou a kaštanem, prsíčko na bylinkách, pastiňákové pyré, omáčky z portského vína, grilovaná kukuřice Potřebné ingredience: 1 křepelka…
Michal Kozel
Caffè latte- oblíbený nápoj všedního dne
Tento kávový nápoj vznikl v Itálii (vypovídá už o tom název – caffè = káva, latte = mléko) jako káva…
Michal Kozel
Bat Lady neboli ,,Netopýří lady“
Dámský lehký osvěžující sparkling koktejl s jemnými bublinkami nealkoholického Bohemia sektu, ten se odmítnout snad ani nedá, co říkáte? Co…
Michal Kozel
Crème brûlée – netradiční zákusek z Francie
4Crème brûlée – zákusek pocházející z Francie, se v cukrářské výrobě vyskytuje jen velmi ojediněle. Je pro něj typická krusta…
Lenka Štěpánková
Vyzkoušejte si carving – vyřezávání do ovoce a zeleniny
Vyřezávání do ovoce a zeleniny, takzvaný carving, se v Čechách rozšířil v posledních deseti letech. Vyřezávat se dá téměř…
Michal Kozel
Učňovská klobása – recept na školní lahůdku z Poličky
Dnes vám přinášíme unikátní recept, který jinde nenajdete. Název uzeniny učňovská klobása totiž odkazuje na to, že ji vyrábějí žáci oboru řezník-uzenář přímo…
Aneta Košíková
Káva – osvěžující nápoj objevený náhodou
Co je káva? Pro některé rituál, kterým začínají svůj den. Otevírají se spousty kaváren, které nabízí kávu v různých podobách.…
Michal Kozel
Finská elegance – osvěžující koktejl pro sobotní párty
Finská elegance – pod tímto tajemným názvem se skrývá nápoj, který vymysleli studenti Střední odborné školy a Středního odborného učiliště…
Michal Kozel
Matcha – zázračný práškový čaj z Číny
Matcha je japonský čaj rozemletý na jemný prášek, vytvořený ze speciálního zeleného čaje. Patří mezi nejstarší odrůdy japonských zelených čajů,…