Celorepubliková soutěž žáků gastronomických škol, zajímajících se o svět kávy a její přípravu. Soutěž se koná za podpory pražírny NORDBEANS a společnosti AMBIENTE.

Pravidla

  • Účastníci soutěže mají za úkol připravit pro porotu složenou z předních českých odborníků na kávu espresso z předem určené kávy.
  • Připravované espresso musí odpovídat vlastnostem dané kávy a plně využít potenciálu, který káva nabízí.
  • Dalším úkolem je připravit cappuccino, dozdobené technikou „latte art“.
  • Mléčná pěna musí tvořit předem vybraný obrazec a musí být připravena v náležité kvalitě.

Program soutěže


Soutěžící musí před porotci obhájit zvolený pracovní postup a zodpovědět všechny odborné dotazy.


Časový harmonogram


  • Zahájení soutěže: xx:xx
  • Obědová pauza: xx:xx
  • Vyhlášení vítězů: xx:xx

Aktuální ročník

Termín konání

V přípravě

Místo konání

SOŠ a SOU Polička

Čs. armády 485


Stáhni si přihlášku do soutěže

Propozice soutěže

V přípravě

Kontakt


Tylův dům
Vrchlického 53,
572 01 Polička

Kontakt na pořadatele
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička, Čs. armády 485
Čs. armády 485,
Polička 572 01

 +420 461 722 107
skola@soupolicka.cz