Soutěž mladý barista

Pravidla

  • Účastníci soutěže mají za úkol připravit pro porotu složenou z předních českých odborníků na kávu espresso z předem určené kávy.
  • Připravované espresso musí odpovídat vlastnostem dané kávy a plně využít potenciálu, který káva nabízí.
  • Dalším úkolem je připravit cappuccino, dozdobené technikou „latte art“.
  • Mléčná pěna musí tvořit předem vybraný obrazec a musí být připravena v náležité kvalitě.
Celorepubliková soutěž žáků gastronomických škol, zajímajících se o svět kávy a její přípravu. Soutěž se koná za podpory pražírny NORDBEANS a společnosti AMBIENTE.

Program soutěže

Soutěžící musí před porotci obhájit zvolený pracovní postup a zodpovědět všechny odborné dotazy.

Termín konání

V přípravě

Místo konání

SOŠ a SOU Polička

Čsl. armády 485

Kontakt

Tylův dům
Vrchlického 53,
572 01 Polička

Kontakt na pořadatele
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička, Čs. armády 485
Čsl. armády 485
Horní Předměstí
Polička 572 01