Napsali o nás
Cesta k úspěchu
Pavel Švestka začal studovat na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti Polička v roce 2010, vzdělávání zde úspěšně dokončil v roce…
Filip Červený
Daniel Pohorský vyhrál na Slovensku
5. V kategorie A- soutěž ve vyřezávání do ovoce a zeleniny formou Free style show soutěžil Pavel Švestka. Tvořil na téma…
Filip Červený
Kuchaři a cukráři obstáli v tvrdé konkurenci profesionálů
Odborná škola z Poličky poslala své zástupce na prestižní odborné soutěže do Prahy. A neztratili se! Tou nejnáročnější soutěží byla…
Filip Červený
Pralinky od Lucie byly nejlepší. Za odměnu poletí do Belgie
Pralinky Lucie Machaté oslovily porotu soutěže v Praze nejvíce. Vynesly jí zasloužené vítězství a cestu do Belgie. Studenti odborné školy…
Filip Červený
Kuchaři z Poličky na mistrovství republiky
Několik studentů střední odborné školy z Poličky se v sobotu zúčastnilo Mistrovství České republiky Juniorů. Utkali se na soutěži Gastro Junior Bidvest…
Filip Červený
Vařit prý nebude! Dan se chce stát řezbářem
Polička, Osík – Měl z něho být kuchař nebo číšník, ale stane se řezbářem. Daniel Pohorský z Osíku sice chodí do odborné…
Filip Červený
Studenti obsluhovali na Pražském hradě
Polička – Studenti střední odborné školy z Poličky se zúčastnili jako obsluhující personál slavnostního rautu na Pražském hradě u příležitosti státního svátku…
Filip Červený
Soutěž objevila nové talenty
18. října se v Ostravě na Výstavišti Černá louka uskutečnil jubilejní 10. ročník soutěže CZECH CARVING CUP v dekoracích ze zeleniny…
Filip Červený
Do kuchyně ‚vletěla‘ Roztančená vařečka
V odborné škole v Poličce opravili výrobny cukrářů i pracoviště pro budoucí řezníky. V nových prostorách už studenti vytvářejí drobné…
Filip Červený
Láká mě práce v nějakém starém baru v New Yorku
Polička – Více než dvacet barmanských soutěží má za sebou Tomáš Felkl. Zlato vozí z celostátních i regionálních klání. Jednou by chtěl…
Filip Červený
Recept na úspěch? Trénink, talent a zručnost
Polička – Studenti odborné školy v Poličce se pravidelně účastní soutěží a vozí z nich „medaile“. Chystají také rauty u významných akcí. Je jim…
Filip Červený
Zlaté medaile z Gastra putují do Poličky a Prahy
Gastro Hradec 7. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů a zároveň 17. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s…
Filip Červený
Co se dělo na GASTRO HRADEC CARVING CUP 2012?
19. dubna se uskutečnil 17. ročník národní přehlídky kuchařského a cukrářského umění GASTRO HRADEC 2012, během kterého již tradičně proběhla…
Filip Červený
Konference České barmanské asociace
Konference České barmanské asociace V Clarion Congress Hotelu Prague**** se konala 24. až 26. 3. 2012 konference České barmanské asociace,…
Filip Červený
Studenti napečou kila cukroví na Vánoce
V domácnostech již voní perníčky, vanilkové rohlíčky a další cukroví. A stejně tomu je i v odborné škole v Poličce. Akorát…
Filip Červený
Recepci v Paříži připravují i studenti
Velká šance a také zodpovědnost. Studenti z Litomyšle a Poličky se chystají na recepci na českém velvyslanectví v Paříži. Studenti…
Filip Červený
Srdíčkové dny
Poděkování občanského sdružení Život dětem žákům naší školy za zapojení se do sbírky. Vážená paní profesorko, srdečně Vám, vašim zaměstnancům…
Filip Červený
V Paříži ochutnali jídlo z Pardubického kraje
Pardubický kraj oslavil 93. výročí vzniku samostatného Československého státu na Velvyslanectví České republiky v Paříži. Hejtman Radko Martínek s velvyslankyní…
Filip Červený
Studenti z Poličky obsluhovali na recepci v Paříži a na Pražském hradě
Studenti odborné školy z Poličky mají za sebou velkou zkušenost. Chystali recepci pro téměř devět set hostů na velvyslanectví v…
Filip Červený
Studenti dnes vezou do Paříže šedesát kilo ryb a jiné lahůdky
Studenti odborné školy právě v úterý odjíždějí do Paříže. Na velvyslanectví budou připravovat recepci při příležitosti oslav vzniku samostatného Československa.…
Filip Červený
Dobrý kuchař se neustále učí
Poličská odborná škola získala medaili M. D. Rettigové. „Pod pokličku“ nás nechal nahlédnout LUBOR HAVLÍK, vedoucí odborného výcviku. Škola získala…
Filip Červený
Ohlas na recepci v Praze
Přečtěte si celé znění dopisu od pražské Nadace Bohuslava Martinů. Akci pro ni připravovali učitelé OV a žáci gastronomických oborů.…
Filip Červený
Kterak se kvasilo na hradech ve středověku
Bujaré oslavy Silvestra, jaké známe dnes, přišly až s počátkem 20. století. To ale neznamená, že by naši středověcí předkové…