Druhý chod soutěžního menu naší školní jídelny.
Aljašská treska pečená v jogurtu
Treska 0,13 kg
Jogurt 0,2 dkg
Paprika mletá
Sůl, Pepř
Citrónová šťáva
- Tresku omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme.
- Do jogurtu přidáme mletou papriku, citrónovou šťávu, sůl, pepř a trochu cukru.
- Na porce ryby naneseme jogurtovou směs a zvolna pečeme v předehřátě troubě na 160 °C, 20 min.
Bramborovo-brokolicové pyré
Brambory 0.20 dkg
Brokolice 0,10 dkg
Mléko 0,1 ml
Smetana 0,1 ml
Sůl
- Brambory a brokolici osolíme a uvaříme do měkka.
- Obojí vaříme zvlášť.
- Mléko a smetanu si ohřejeme.
- Uvařené brambory a brokolici vložíme do mixéru, přidáme mléko a smetanu a vymícháme pyré.
Salátek z červené řepy a quinoou
Červená řepa 0,10 dkg
Quinoa 0,02 dkg
Sůl, Cukr
Balsamicová redukce
Máslo 0,10 dkg
- Červenou řepu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka.
- Uvařenou řepu nastrouháme nahrubo.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhanou řepu, osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru.
- Vše orestujeme a podle chuti přidáme balsamicovou redukci.
- Quinou uvaříme zvlášť ve vodě do měkka cca 20 min. a poté zcedíme.
- Zcezenou quinou smícháme s červenou řepou.