Den otevřených dveří poprvé

Filip ČervenýAkce školy, Nástěnka

Polička – 13. 11. 2018 Prvorepubliková atmosféra se rozhostila na SOŠ a SOU Polička, naplnila tak úvod tradiční série dnů otevřených dveří, které jsou oblíbenou součástí nabídky školního roku. Originální tvůrčí atmosféru si tak nenechalo ujít bezmála 50 zájemců – budoucích studentů.

Škola se otevřela široké veřejnosti v čase od 9 do 17 hodin, v tu dobu se její prostory doslova hemžily potencionálními uchazeči o post studenta SOŠ a SOU Polička, kteří se rádi nechali doprovodit svou rodinou nebo kamarády. Budoucí studenti si v nemalé míře přišli ověřit, že výběr jejich školy snů je správný. Vesměs měli již zvolené studijní zaměření a chtěli si vyzkoušet alespoň malou ochutnávku toho, co volba patrně obnáší. I z toho důvodu tak s chutí vstřebávali soubor informací zahrnujících chod školy a obsahovou stránku jednotlivých oborů, ještě raději si pak vyzkoušeli dovednosti plynoucí z nabídky širokého studijního záběru SOŠ a SOU Polička.

Hosté se opět dočkali vlastnoručně namíchaných barmanských drinků, carvingových aktivit, uměleckého skládání ubrousků, cukrářských dovedností, gastronomické lahůdky v podobě flambování či poznávání koření, bez kterého se neobejde žádná opravdová hospodyňka (natož ta prvorepubliková).

Téma první republiky vhodně doplnilo 100leté výročí vzniku Československa a návštěvníci si mohli připomenout výše zmíněný významný počin z pohledu specializace SOŠ a SOU Polička – gastronomie.

Školní jídelna se rázem proměnila v okouzlující prvorepublikovou restauraci s náležitým servisem, jedinečným menu a „personálem“ splňujícím náročnou módní laťku 20. let, působivá atmosféra byla navíc podmalována typickou hudební složkou. Dávné časy byly zpět, aspoň pro ten dnešní den…