Pečený kapr, povidlová omáčka se sušeným ovocem a vlašskými ořechy, bramborové krokety s křenem
Pokrm na 4 porce:
- Kapr filet 800g
- olej 80g
- máslo 50g
- sůl
- kapra naporcujeme
- lehce osolíme
- opečeme z obou stran
- před dopékáním přidáme máslo
Typ: Na pánev vložíme pečicí papír, který potřeme olejem a na něm opékáme porce kapra. Výhoda je, že se pánev nenapálí, je čistá.
Povidlová omáčka se sušeným ovocem a vlašskými ořechy
- Červené víno 250 ml
- švestková povidla 150 g
- 300g sušené ovoce – meruňky, švestky
- rozinky
- vlašské ořechy
- badyán
- skořice celá
- máslo
- sůl.
- Svaříme červené víno
- přidáme celou skořici
- badyán
- necháme povařit
- přidáme povidla
- svaříme
- přidáme překrájené sušené ovoce a ořechy
- dochutíme solí
- zjemníme máslem
- Směs dáme na talíř, položíme porce pečeného kapra.
- Jako přílohu je možné použít různě upravené brambory, bramborové krokety s křenem. / Do těsta na bramborové krokety přidáme čerstvý strouhaný křen.