Francie 22.-26. 10. 2019 – SOŠ a SOU Polička prezentovala gastronomické dovednosti u příležitosti oslav založení Československa. Byly jí otevřeny brány Velvyslanectví České republiky v Paříži. Studenti využili neopakovatelné nabídky spojit vzdělávání v oboru s kulturou cestování.
Poličští studenti jsou připravováni na dráhu profesionálních pracovníků v gastronomických oborech. Na školu již většinou přicházejí s rozhodnutím věnovat se gastronomii, což dokládají osobním růstem v podobě absolvování kurzů barmanství, carvingu, baristiky, teatenderovství nebo směle vaří dle projektu Kulinářské umění a následně svými dovednostmi triumfují na celorepublikových i zahraničních přehlídkách. A právě těmto adeptům pravého gastronomického kumštu byla svěřena možnost reprezentovat svou školu v zahraničí.
„Za poznáním francouzské gastronomie jsme se nevypravili poprvé, jelikož SOŠ a SOU Polička již dlouhodobě udržuje příznivé studijní vztahy s partnerskou školou Pithiviers. Tentokrát se ale naši studenti zúčastnili náročných příprav velkolepého rautu, mezi jehož skvosty patřily i tradiční české svatební koláčky či čepované pivo,“ dodává k akci Mgr. Lubor Havlík.
Profesionálně odvedená práce, která byla pro české studenty nejenom cennou zkušeností, ale i ověřením znalostí a dovedností, přinesla nevšední zážitky i zaslouženou odměnu v podobě výletů za poznáním architektonických skvostů. Mimo jiné svěřenci SOŠ a SOU Polička zavítali do baziliky Sacré-Coeur, kochali se nepřehlédnutelnou „Eiffelovkou“ a zhlédli krásy po všech stránkách ohromující Paříže.