“Hej, Džine!” – nápoj z kategorie Fancy cocktail
Dne 8. 2. 2017 jsem se zúčastnil barmanské přehlídky Kroměřížská koktejlová soutěž, soutěžilo se v kategorii Fancy cocktail, což je kategorie, která dává barmanovi spoustu místa na vytvoření drinku podle své fantazie. Tato kategorie má volnější pravidla, a tak barman může vymyslet drink dle svých představ. Se svým nápojem jsem na této soutěži vybojoval krásné 1. místo, tak jsem si řekl, že se s vámi o jeho recepturu podělím.
Pro přípravu nápoje budeme potřebovat:
- 3,5 cl Masters Gin (lze použít i jiný gin nad 40%)
- 0,5 cl Campari (hořký likér s chutí a vůní bylin)
- 0,5 cl Yuzu purre (z citrusových plodů a kůry, k zakoupení na internetu)
- 0,5 cl sirup Elder Flower (černý bez)
- 20g limeta
- 15g kumquat (japonská odrůda pomeranče, k zakoupení nebo objednání v obchodech se zeleninou, příležitostně i ve větších obchodech)
- dolít (4cl) Kinley bitter rose (Kinley je značka známá díky tonicu, dále vyrábí např. limonádu s příchutí růže, zázvoru a citrónu, k zakoupení ve větších obchodech
Chlazení sklenice – pomocí ledu nebo na chvilku vložit do mrazáku
Shaker – lze koupit v gastro obchodech či objednat z internetu
- Pečlivě si vychladíme sklenici a shaker.
- Limety a kumquat rozdrtíme v shakeru.
- Do shakeru nadávkujeme vše kromě Kinley.
- Shaker uzavřeme a důkladně promícháme.
- Obsah shakeru nalejeme do vychlazené sklenice, naléváme na led.
- Ozdobíme malým kouskem Kumquatu spojeným s jalovcem.
- Vychutnáme si svůj právě namíchaný nápoj.