„Hej, Džine!“ – nápoj z kategorie Fancy cocktail

Michal KozelRecepty a tipy

“Hej, Džine!” – nápoj z kategorie Fancy cocktail

 

Dne 8. 2. 2017 jsem se zúčastnil barmanské přehlídky Kroměřížská koktejlová soutěž, soutěžilo se v kategorii Fancy cocktail, což je kategorie, která dává barmanovi spoustu místa na vytvoření drinku podle své fantazie. Tato kategorie má volnější pravidla, a tak barman může vymyslet drink dle svých představ. Se svým nápojem jsem na této soutěži vybojoval krásné 1. místo, tak jsem si řekl, že se s vámi o jeho recepturu podělím.

 

Pro přípravu nápoje budeme potřebovat:

  • 3,5 cl Masters Gin (lze použít i jiný gin nad 40%)
  • 0,5 cl Campari (hořký likér s chutí a vůní bylin)
  • 0,5 cl Yuzu purre (z citrusových plodů a kůry, k zakoupení na internetu)
  • 0,5 cl sirup Elder Flower (černý bez)
  • 20g    limeta
  • 15g    kumquat (japonská odrůda pomeranče, k zakoupení nebo objednání v obchodech se zeleninou, příležitostně i ve větších obchodech)
  • dolít (4cl) Kinley bitter rose (Kinley je značka známá díky tonicu, dále vyrábí např. limonádu s příchutí růže, zázvoru a citrónu, k zakoupení ve větších obchodech

 

Chlazení sklenice  – pomocí ledu nebo na chvilku vložit do mrazáku

Shaker                   – lze koupit v gastro obchodech či objednat z internetu

 

  1.  Pečlivě si vychladíme sklenici  a shaker.
  2.  Limety a kumquat rozdrtíme v shakeru.
  3.  Do shakeru nadávkujeme vše kromě Kinley.
  4. Shaker uzavřeme a důkladně promícháme.
  5. Obsah shakeru nalejeme do vychlazené sklenice, naléváme na led.
  6. Ozdobíme malým kouskem Kumquatu spojeným s jalovcem.
  7. Vychutnáme si svůj právě namíchaný nápoj.