Kapr patří neodmyslitelně k vánocům a štědrovečerní večeři. Tento recept je inspirací jak změnit klasiku za něco nového.
4 porce
Co budeme potřebovat:
- 600 g candát filet
- 50 g olej
- 100 g máslo
- 250 g smetana 33%
- 80 g smetanový křen
- 200 g karotka
- 200 g růžičková kapusta
- rozmarýn čerstvý, sůl, pepř mletý
- 1 ks citron
A můžeme vařit:
- Filátka z candáta nakrájíme na porce
- Kůži jemně prořízneme
- Osolíme
- Na pánev dáme trochu oleje, část másla a rozmarýn
- Candáta opékáme kůži dolů
- Lehce obrátíme a stáhneme plamen
- Smetanu přivedeme k varu
- Přidáme dle chuti smetanový křen
- Dochutíme solí, citronovou šťávou
- Karotku a kapustu očistíme, nakrájíme na kousky, krátce povaříme v osolené vodě
- Pokrm na talíři doplníme citronem.
K pokrmu můžeme podávat různě upravené brambory, teplou zeleninu, pečenou červenou řepu atd….