Na 10 porcí budete potřebovat
- bílý jogurt 400 g
- česnek 15 g
- paprika lahůdková sladká 10 g
- kořenící směs na ryby 10 g
- bramborový škrob 10 g
- šťáva z citronu 10 ml
- sůl lžíčka
- pepř černý mletý špetka
- Tarhoňa podravka 700 g
- Sušená rajčata 70 g
- Petrželová nať
- Filety ze sumečka afrického 1000 g
- Olej lžíce
A jak na to :
- V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek,papriku,kořenící směs na ryby, bramborový škrob a citronovou šťávu.
- Marináda by měla mít lehce načervenalou barvu po paprice.
- Filety ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce a osolíme.
- Poté je potřeme připravenou marinádou
- Odměřené množství tarhoně vložíme do trouby a pečeme na horkovzduch při 140°C cca 15 minut.
- Poté tarhoňu zalijeme osolenou vlažnou vodou. / cca 1,75 litrů vody/
- Vložíme zpět do trouby a vaříme cca 20 minut.
- Po skončení tarhoňu promícháme přidáme sušená rajčata a znovu promícháme.
- Připravené filety ze sumečka klademe do předem vymazaných plechů.
- Pečeme na 170°C po dobu cca 15 až 20 minut
Dobrou chuť.