Soutěž se konala ve středu 24. dubna ve Slavkově u Brna. Vyjížděli jsme z Poličky okolo 5:30 h a dorazili jsme s hodinovým zpožděním před 9. hodinou. Byl jsem tam s Matějem Hájkem a mistry odborného výcviku Bc. P. Lněničkou a panem V. Šmerdou.
Po příjezdu jsme vybalili věci z dodávky a poslechli jsme si takové ty klasické uvítací řeči. Po velice zajímavém proslovu jsme usedli a dívali se na první soutěžící. Jelikož jsme byli s Matějem 11. v pořadí soutěžících, tak jsme měli čas a porozhlédli jsme se po zámku, na kterém se soutěž konala, podívali jsme se i do parku a zahrady.
Když na nás s Matějem přišla řada, tak jsme si nachystali věci a šli jsme na to. Měl jsem 20 minut na vykostění ryby a pak 45 minut na samotné jídlo. Z jejich kuchyně jsem byl lehce rozhozený, protože tam byly jen 3 plotýnky a já potřeboval 4. V průběhu vaření mi přestala jedna fungovat a já jel jen na dvou, takže jsem lehce nestíhal, ale nakonec jsem to nějak dovařil. Moje pocity z toho výkonu ale nebyly moc dobré (ani pánů mistrů).
Nakonec se ukázalo, že to až taková tragédie nebyla, protože jsem skončil 4. Sice chyběl 1 bod, abych byl třetí, a dovezl tak pohár, ale řekl jsem si, že se to nezmění, a nic jsem si z toho nedělal (i když mě to stejně lehce štvalo). 😊
Š. Zachar, G1