Novinky ze soutěží za měsíce leden a únor 2014

Filip ČervenýSoutěže a úspěchy

erb polička

Naši barmani a baristi v Ostravě

Dne 26. února 2014 proběhla v Ostravě barmanská a baristická soutěž AHOL CUP 2014. Barmani soutěžili ve dvou kategoriích – After Dinner Cocktail a Sparkling Cocktail. A vedli si výborně! Začínající barmani Prouza Dominik a Felgr Daniel se umístili ve zlatém pásmu. V první kategorii získal Dominik za výbornou chuť nápoje 70 bodů což mu vyneslo 1. místo. Ve druhé kategorii získal Daniel 4. místo. V celkovém pořadí za obě kategorie byl Dominik na 4. místě a Daniel na 6. místě ze 40ti soutěžících. Daniel získal cenu od firmy Monin za nejlepší název nápoje. Dominika Edlmanová se umístila ve stříbrném pásmu. Spolu s Danem byla oceněna nejvyšším počtem bodů za technickou práci. Baristky si také nevedly špatně. Ze dvaceti soutěžících se Martincová Hana umístila na 10. místě, Kosslerová Hana na místě 13. Všem soutěžícím blahopřejeme!

Naše účast na regionálních veletrzích fiktivních firem

V měsících listopad, leden a únor se zástupci fiktivních firem ze tříd G4, S4 a N2 zúčastnili regionálních veletrhů fiktivních firem ve Vysokém Mýtě, Praze a Náchodě. Získali zde cenné zkušenosti v rámci prezentace firmy, obchodování a účetnictví. Velmi dobře reprezentovali nejen své firmy, ale také naši školu. Mimořádné ocenění za propagaci firmy Fresh catering získala Veronika Pražanová z třídy G4. Všem zúčastněným studentům patří dík za velmi dobrou práci.

Soutěžili jsme v Praze

Dne 20. února 2014 se náš barman Tomáš Felkl zúčastnil soutěže CZECH TEATENDERS MATCHA CUP PRAHA 2014. Tato soutěž byla pro Tomáše výjimečná. Poprvé jako jediný soutěžil mezi profesionály, barmany z předních pražských barů. Vedl si dobře a předvedl pěknou práci. Získal další zkušenosti pro svůj profesní růst.

Soutěžili jsme v Bratislavě

Dne 30. ledna 2014 se uskutečnila soutěž v carvingu v rámci Národní přehlídky kuchařského a cukrářského umění DANUBIUS GASTRO 2014 Bratislava. Naši školu reprezentovali Veronika Kašperová, Michaela Pavlasová a Tomáš Lipavský. Všichni tři se umístili ve stříbrném pásmu. Gratulujeme!

Mezinárodní juniorské mistrovství ČR v Brně

Gastro Junior BIDVEST Cup 2014 Brno – Mezinárodní juniorské mistrovství ČR se konalo 16. -18. 1. 2014 na brněnském výstavišti. Naše škola měla zastoupení ve třech kategoriích. Cukrářka Adéla Melnárová skončila na výborném 2. místě ve zlatém pásmu za dezert Makový nákyp s rebarborou, listová roládka s jablky a marcipánem, sabayon ochucený Grand Marnierem, malinový sorbet.

Kuchař Pavel Vendlig získal 13. místo a stříbrné pásmo za pokrm Kančí hřbet obalený v krustě provoněný jablečným kouřem, omáčka z černého rybízu, mletý bifteček z kančí kýty s hlívou ústřičnou ve slaninovém kabátku, jablečné pyré, pohanko-bramborový noček, jarní zeleninka s rozmarýnem. Servírka Michaela Laštůvková obsadila 27. místo v bronzovém pásmu za přípravu a servis teplých míchaných nápojů.